Camping bij Mander en Manderheide

De Manderheide, een gebied vol historie

De Manderheide is een gebied vol met historie. Van grafheuvels tot het laatste hunebed in Overijssel. Een bijzonder natuurgebied met bronnen, heide en houtwallen. In het begin van de route komen we langs bezoekerscentrum Watermolen Frans. In 1711 is de watermolen van Frans gebouwd als papiermolen.

In 1870 werd de molen verkocht aan boer Bernard Frans die de molen verbouwde tot korenmolen. Nu is het een bezoekerscentrum met een expositie over de molen en van waaruit verschillende activiteiten en excursies in het gebied worden georganiseerd.

Hoogste punt

De Galgenberg is het hoogste punt van de Manderheide: 70 meter boven NAP. Vroeger kon je vanaf hier de kerktorens zien van alle omliggende dorpen. Smokkelaars en andere overtreders werden hier opgehangen, zodat de hele omgeving ze kon zien.

Dit deed men om de bevolking te waarschuwen wat er gebeurde als men zich niet aan de wet hield.

Bos

Nu is de Manderheide voor een groot deel bebost. Hier gaan we veel bos omzetten naar een heidelandschap. Er wordt plek gemaakt voor graslanden, wildakkers en jeneverbesstruwelen en stukken waardevol eikenhout. Deze omvorming draagt bij aan het versterken van de biodiversiteit in dit gebied.

Bron: https://www.landschapoverijssel.nl/routes/manderheide

Manderheide bij Dal van de Mosbeek

Naast genieten van de Manderheide en onze prachtige Twente cultuur kunt u heerlijk wandelen, fietsen en genieten van oer-hollandse rust. Camping Dal van de Mosbeek is gelegen in Mander, midden in Landschapspark Noord-Oost Twente en op ruim 1 kilometer van de Duitse grens. Mander hoort bij het kerkdorp Vasse en ligt op ongeveer 5 kilometer van de bekende plaats Tubbergen en het historische kunststadje Ootmarsum. Bekende natuurgebieden als de Manderse cirkels, de Streu, het Dal van de Mosbeek en ’t Springendal liggen in de directe nabijheid van de camping. Dit zeer afwisselende landschap bestaat uit stuwwallen, bronnen, watermolens en kronkelende beekjes. Voor fietsers en wandelaars is deze omgeving dan ook een waar paradijs. Het nieuwe knooppunten netwerk leidt u langs de meest fraaie plekken van dit stukje Nederland. Mountainbike liefhebbers kunnen gelijk vanaf de camping een speciaal geprepareerde, zeer uitdagende mountainbikeroute fietsen.


over de campingeigenaren

DalvandeMosbeek

Wij, de familie Nijhuis, runnen een eeuwenoud bedrijf. We genieten volop van het ontvangen van onze gasten. Tevreden bezoekers die een onvergetelijke belevenis hebben gehad in Noord-Oost Twente, daar gaan we voor! Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden deze altijd zo snel mogelijk. Mailt u ons op info@dalvandemosbeek.nl of bel: 0541680644.

Bekijk direct de beschikbaarheid

>