Camping bij Nordhorn

Centrum Nordhorn

Het levendige centrum van de Grafschaft Bentheim is de stad Nordhorn, gelegen op 20 kilometer van Mander: Een paradijs voor het winkelend publiek. De vroegere textielstad heeft zich ontwikkeld tot een fraai centrum met een veelzijdig assortiment en aantrekkelijke winkels. Het grootste winkelcentrum in Nordhorn, de  Vechte Arkaden , nodigen uit om bij iedere weer ontspannen te winkelen.

Waterstad Nordhorn

Waterstad Nordhorn is erg leuk om per water te ontdekken. Net als Venetië. De rivier de Vecht slingert aan alle kanten rond de binnenstad. Huur zelf een bootje of ga gezellig mee op standsrondvaart.

Cultureel Nordhorn

Ook op cultureel gebied is hier genoeg te beleven. De stadsgalerij is een aanrader voor iedere liefhebber van moderne kunst. Verder is er een stadsmuseum en een Duits scheepvaartmuseum.

Natuur Nordhorn

Uiteraard is de natuur in Nordhorn nooit ver weg. Ga eens een rondje waterfietsen op de mooie Vechtesee of neem een kijkje in de „zwarte tuin“. Dit park is een monument uit de vorige eeuw voor oorlogsslachtoffers en je vindt hier alleen maar donkere beplanting; indrukwekkend! Het stadspark van Nordhorn was ooit een privépark van een rijke textielfabrikant maar tegenwoordig kan iedereen genieten van deze groene pracht met een vleugje oude grandeur.

Tierpark Nordhorn 

De dierentuin in Nordhorn is zo’n 10 hectare groot en ligt direct aan het water, aan de Vechtsee. Er zijn meer dan 1700 dieren (100 soorten) te bewonderen. Onder andere verschillende bedreigde diersoorten, zoals bijvoorbeeld doodshoofdaapjes en tweevingerige luiaards.

Ook voor een hapje of een drankje kun je hier goed terecht, er zijn twee horecagelegenheden binnen het park. Restaurant ‘De Mallejan’ staat bekend om het huisgemaakte gebak en de regionale keuken. De ‘Cafetaria’ ligt naast de grote speeltuin, midden in de dierentuin. Dit is ideaal voor families, omdat ouders zo onder genot van wat eten en drinken de kinderen in de gaten kunnen houden in de speeltuin, of bij de kinderboerderij.


over de campingeigenaren

DalvandeMosbeek

Wij, de familie Nijhuis, runnen een eeuwenoud bedrijf. We genieten volop van het ontvangen van onze gasten. Tevreden bezoekers die een onvergetelijke belevenis hebben gehad in Noord-Oost Twente, daar gaan we voor! Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden deze altijd zo snel mogelijk. Mailt u ons op info@dalvandemosbeek.nl of bel: 0541680644.

Bekijk direct de beschikbaarheid

>