Camping uit Twente ‘Dal van de Mosbeek’ kaasboerderij

Kaasboerderij het Hoepel is een 100 jaar oude boerderij, gelegen in de mooie natuur van het Twentse landschap. In de kaasboerderij maken zij  natuurlijke zuivel producten. De bereiding is voor een groot deel handwerk.

Van de website van de kaasboerderij:

“Boerenkaas wordt bereid van verse melk, direct van de koe. De melk ondergaat geen enkele bewerking, zodat alle smaakgevende stoffen behouden blijven. De warme verse melk wordt bij de gekoelde melk van de vorige avond gemengd, de melk wordt verwarmd en er wordt zuursel en stremsel toegevoegd, om de kaas langer houdbaar en smakelijk te maken. Uit de melk ontstaat dan een dikke substantie, de wrongel.

De wrongel, grondstof voor boerenkaas, wordt gesneden,het vocht wordt afgetapt,de wrongel wordt in kaasvaten gevormd tot boerenkaas. In dit kaasvat wordt de wrongel stevig geperst. De kaas wordt daarna gezouten,Dit gebeurt in een pekelbad. Zout is nodig voor de stevigheid, voor de houdbaarheid en natuurlijk voor de smaak van de kaas. De Boerenkaas wordt van een beschermlaagje voorzien om uitdrogen tegen te gaan.

Boerenkaas is een ambachtelijk product, toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas.

BRON: http://www.kaasboerderijhethoepel.nl/nieuwe_pagina_1.htm


over de campingeigenaren

DalvandeMosbeek

Wij, de familie Nijhuis, runnen een eeuwenoud bedrijf. We genieten volop van het ontvangen van onze gasten. Tevreden bezoekers die een onvergetelijke belevenis hebben gehad in Noord-Oost Twente, daar gaan we voor! Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden deze altijd zo snel mogelijk. Mailt u ons op info@dalvandemosbeek.nl of bel: 0541680644.

Bekijk direct de beschikbaarheid

>